Nu är det dags att köpa tesla.

Dagen före midsommar, men jag tänker inte så mycket på sill och nubbe även om jag tycker om det också. Jag har hittat en Tesla model S 85 -14 i Åkersberga. Jag sa förut att när de är nere mot 600kkr så skall jag köpa en. Den här låg ute för 609kkr.
Tyvärr var den såld när jag och Sofia skulle åka och kolla på den. Jag får fortsätta att leta.

Men för att underlätta lite tänker jag göra klart vårt garage men allt vad det innebär. Primär är det detta som skall fixas.

  1. Töm garaget och sälj allting som står där.
  2. Installera elmätare för mitt garage och se till att föreningen har uppsäkrat så att jag i alla fall kan vara garanterad 3fas 16A, utan att andra i längan kan överbelasta huvudsäkringar så att jag blir utan laddning.
  3. Byt garageporten till en ny eldriven port.

Att tömma och sälja / slänga saker ur garaget behöver ingen närmare förklaring.
När det gäller elmätare så hittade jag denna elmätare, som kan vara ett enkelt alternativ som inte kostar så mycket. Jag kollar vidare för att hitta en liknande mätare med möjlighet till loggning. Utöver det så behöver jag en laddbox alternativt ett enfas-trefas-uttag som kan köpas billigt på Jula. Då kan jag även ladda City-el:n från detta uttag. Planen för Citty-el:n är dock at den skall stå på tomten ock laddas från huset.
Jag behöver även kolla med föreningen hur vi kan göra för att jag skall få minst 3x16A garanterat. Om det finns utrustning som kan mäta och styra så att strömmen fördelas på de sätt och det som varje medlem i föreningen betalar för återstår att se. Jag undersöker vidare.

Till sist när det gäller garageport ser det inte bättre ut än att det blir jag som får dra i detta. Jag kollar vidare på vilka portat som finns och om det finns någon i närheten av Åkersberga som kan byta en eller flera portar till ett bra pris. Kollar vidare.

ref:
http://teslaclubsweden.se/laddrekommendation/
http://emobility.se/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Thank you for your upload